/ iStock/Getty Images
Хванаха няколко пияни шофьори в Габрово, съобщиха от полицията.

Хванаха 51-годишна жена да шофира с 2,06 промила алкохол

В полицията е започнато бързо производство срещу 22-годишен местен жител, за когото е установено, че на 14 декември, около 05:00 часа управлява лек автомобил под въздействие на алкохол. Мъжът е спрян от полицейски екип на булевард  „Трети март“ в областния град.

При извършена проверка за употреба на алкохол, техническото средство отчита концентрация 1,59 промила алкохол в издишвания въздух. На водачът е съставен акт за установяване на административно нарушение и му е издаден талон за медицинско изследване, но той се е възползвал от правото си да не дава кръв за химически анализ.

Пиян шофьор с 3,19 промила алкохол се заби в крайпътна мантинела

След приключване на работата по наказателното производство, материалите ще бъдат изпратени на Районна прокуратура-Габрово. На 16 декември е започнато бързо производство срещу 56-годишен водач на товарен автомобил от Габрово.

При проверка за употреба на алкохол, извършена на 15 декември, около 08:35 часа в района на улица „Баждар“ в областния град е установено, че той управлява моторното превозно средство под въздействие на алкохол.

Хванаха пияна шофьорка с 3,19 промила алкохол

При извършена проверка, техническото средство отчита концентрация 1,73 промила алкохол в издишвания въздух. На водачът е съставен акт за установяване на административно нарушение и му е издаден талон за медицинско изследване, които той е отказал да подпише. След приключване на работата по наказателното производство, материалите ще бъдат изпратени на Районна прокуратура.

16 декември около 00:45 часа е получен сигнал от гражданин, в който се съобщава за криволичещ по пътното платно лек автомобил. Незабавно след получаване на сигнала, автопатрулен екип на Габрово установява и спира моторното превозно средство в района на улица „Никола Войновски“.

Хванаха поредния пиян шофьор с 2,26 промила алкохол

При проверка за употреба на алкохол, извършена от служител на сектор „Пътна полиция“ с техническо средство е отчетена концентрация 1,88 промила алкохол в издишвания въздух.

На водачът - 73-годишен местен жител е съставен акт за установяване на административно нарушение и му е издаден талон за медицинско изследване, но той се е възползвал от правото си да не дава кръв за химически анализ.

По случая е образувано бързо производство под надзора на Районна прокуратура.