Хванаха 11 непълнолетни в габровска дискотека
Хванаха 11 непълнолетни в габровска дискотека / netinfo

11 непълнолетни са открити в дискотеката под Театъра в Габрово около 1 и 30 часа в неделя през нощта. Целта на внезапната проверка на Общинския инспекторат съвместно с полицията е била за сервиране на алкохол на малолетни и непълнолетни, както и за допускането им в заведението след 22 часа. Пет от 11-те деца са посочили други лица като свои придружители. За другите шест от непълнолетните обаче такива не са установени, съобщават от Общината.


За нарушението е съставен акт на лицето, осигуряващо пропускателния режим в заведението. Глобата, която ще бъде определена след оформянето на наказателно постановление, може да бъде в размер до 1000 лева.


Целта на извършената проверка е да се предотвратят в бъдеще все по-зачестилите случаи на наличие на непълнолетни в питейните заведения след 22 часа, без придружител, както и на употребата на алкохол от тяхна страна. От Общинския инспекторат предвиждат да поканят родителите на непълнолетните деца, пребивавали след полунощ в дискотеката, за да проведат разговори с тях, както и подобни проверки да станат периодични.