Християн Стоянов от Рио де Жанейро: Неописуемо беше!
Християн Стоянов от Рио де Жанейро: Неописуемо беше! / 100 вести

Във водещата си статия днес вестник "100 вести" съобщава, че габровската спортна звезда Християн Стоянов дефилира на митичния стадион "Маракана" в Рио де Жанейро. Хрис взе участие в официалното откриване на Параолимпийските игри, които ще се състоят на същите спортни обекти, на които се проведе и лятната Олимпиада.

Съревнованията обхващат 22 вида спорт и предвиждат 528 медала. В програмата на игрите за хора с увреждания са застъпени: академично гребане, баскетбол, велоспорт, конна езда, волейбол, голбол, джудо, лека атлетика, тенис на маса, ветроходство, пауърлифтинг, плуване, ръгби, стрелба, стрелба с лък, тенис, фехтовка (на колички), футбол (по 5 души), футбол (по 7 души).

В Рио българите са седем и ще мерят сили в три спорта. 18-годишният Християн Стоянов ще направи дебют на тази Параолимпиада и ще представи страната ни в бягането на 1500 метра. Стартът на габровския талант е на 16 септември.

Авторът на статията в "100 вести" Светозар Гатев е попитал снощи Християн какво е било чувството от откриването на параолимпиадата в Рио.

Отговорът на таланта: "Неописуемо беше!"