Хидровъзел „Мокра Бяла - приоритет номер едно за Севлиево
Хидровъзел „Мокра Бяла - приоритет номер едно за Севлиево / netinfo

       И тази година размразяването на дейностите по изграждането на хидровъзел „Мокра Бяла" ще бъде безусловен приоритет за Община Севлиево. Това категорично заяви кметът Йордан Стойков пред колегите си на първата за тази година оперативка. Той припомни, че след провеждането на парламентарните избори през миналата година и клетвата на новото правителство, общинското ръководство отново е използвало възможността да представи становището си пред петимата народни представители от Севлиевски многомандатен район и на министъра на регионалното развитие.

      „Становището на Общината е, че приоритет номер едно за Севлиево, като инфраструктурно намерение, е изграждането на успокоител на пролетното и есенно пълноводие, изравнител, който да бъде използван като източник за питейна вода", каза още севлиевският градоначалник. Предвид климатичните условия тази зима обаче вероятно още през февруари-март ще се наложи общинското ръководство да покаже по-голяма настойчивост по разрешаването на дългогодишния проблем.

      Освен това Йордан Стойков смята за необходимо и важно по този въпрос да бъдат ангажирани и структурите на гражданското общество, тъй като хидровъзел „Мокра Бяла" не може да бъде приоритет единствено на администрацията и Общинския съвет.