Григоров призова ГЕРБ към повече скромност
Григоров призова ГЕРБ към повече скромност / Dariknews.bg, архив
Григоров призова ГЕРБ към повече скромност
64848
Григоров призова ГЕРБ към повече скромност
  • Григоров призова ГЕРБ към повече скромност

"Светът не започва с управлението на ГЕРБ и не свърши с него. Нека да седнем, доколкото е възможно, с експерти, с хора, които са запознати как са вървели нещата в годините и какви са възможностите за реализация на тунел под Шипка", с тези думи лидерът на габровските социалисти Николай Григоров изрази недоволството си от реакциите на депутатите от ГЕРБ.

Преди дни Цветомир Михов и Томислав Дончев заявиха, че има опасност правителството на Орешарски да не започне строежа на съоръжението.

"Да видим какво оставиха и какво реално са договорили за тунела. Всъщност правителството на ГЕРБ и техните експерти, заявяват, че този тунел няма такава икономическа тежест, каквато представят депутатите. Това е тунел, който ще се стремим да реализираме. Но ГЕРБ да спрат да се занимават с него, защото това е кауза на габровци, а не на ГЕРБ. Такова наследство са оставили, а продължават на всичкото отгоре да се опитват да правят далавери чрез техните структури" остро разкритикува Григоров.

Той се закани да даде данни кое правителство колко е дало за тунел под Шипка, но подчерта, че не приема съоръжението като кауза на ГЕРБ.

По този въпрос трябва да има единомислие, но трябва също така да се приеме, че съществуват противници на тунела, е мнението на червения лидер.