Григоров пише до министър Михайлова заради парк Българка
Григоров пише до министър Михайлова заради парк Българка / DarikNews.bg, архив

Областният управител пише до министър Михайлова заради парк "Българка", научаваме от водещата статия на вестник "100 вести. Отговорите на обединение „Българка’2013” не удовлетворяват - становищата не са законово аргументирани, твърди Николай Григоров. Областният управител беше този, който две седмици преди обсъждането алармира, че така предложения план за управление на природния парк за следващите 10 години ще стопира изпълнението на разработените вече общински планове за развитие на Габрово и Трявна, както и на Областната стратегия за развитие. Прави впечатление, че аргументираните становища на общините Габрово и Трявна и Северноцентрално държавно предприятие – ДП Габрово, също не са взети под внимание.

Десет нови белоглави лешояди са настанени във волиерата за адаптация на „Централен Балкан“ по проект „Завръщане на лешоядите в България”, е друга тема от изданието днес.

Спецотряд търси животно, пробило дупка в тавана на банка. "100 вести" уточнява, че това е станало в Севлиево и вероятно гризач е направил пробива.

Основната цел на кабинета относно енергетиката е диверсификацията, казва в интервю за изданието министър Стойнев.