Готов е асансьорът в Дома на хумора и сатирата
Готов е асансьорът в Дома на хумора и сатирата / netinfo

Вече са готови външният асансьор и рампите за инвалидни колички в Дома на хумора и сатирата, съобщават от институцията. Те дават възможност за достъп на хора в неравностойно положение до всички изложбени зали и атракции от 4-те етажа на музея. Съоръженията ще бъдат в помощ както на хората с двигателни затруднения, така и на възрастните посетители и на семействата с малки деца в детски колички.

Асансьорът бе изграден по проект „Хуморът и изкуството – достъпни за всички” и е финансиран от Агенцията за хората с увреждания по програмата за осигуряване на достъп и адаптация на културни, исторически и спортни обекти с международно, национално и регионално значение съгласно Закона за интеграция на хората с увреждания. Община Габрово съфинансира проекта и осъществява инвеститорския контрол.

Официалното откриване на съоръженията ще се състои на 12 юни в присъствието на представители от всички институции, организации и фирми, участвали в реализацията. Специална покана за тържеството е отправена и към хората, които в бъдеще ще се възползват от новата придобивка – членовете на Дружеството на инвалидите, на дневните центрове за хора с увреждания, както и на клубовете за възрастни.