Годишна изложба Сбъднати мечти
Годишна изложба Сбъднати мечти / netinfo

Годишна изложба "Сбъднати мечти" представя Школата за приложни изкуства, с преподавател Ива Пенчева. В експозицията са включени 100 творби на деца от 5 до 16 години - рисунка на платно, коприна и керамика, декоративни пана, графика и живопис, изработени в рамките на три проекта - "Твори, играй, мечтай!", "Лагер в кутия" и "Карнавал по никое време". Проявата се организира съвместно с Младежки информационен център, ИМКА Габрово.

 Ръководителката на школата Ива Пенчева информира, че  изложбата «Сбъднати мечти» ще продължи един месец в Габрово, след което ще отпътува за Варна, където ще бъде представена на местната общественост.

"Изминалата 2012г. беше особено успешна за нашата Школа. Щастливи сме, че заедно с  нашите партньори ИМКА Габрово, Обществен даритеслки фонд, Ротари клуб Габрово осъществихме успешно 5 проекта, проведохме 7 пленера, представихме творби  на децата от школата в общо 5 изложби. От месец октомври започна работа и нов филиал на Школата в гр.Варна. През 2013г. имаме амбицията да направим асамблея с децата от нашата Школа от Варна и Габрово и после да организираме изложба на техните творби, която да посети и двата града. Вярвам, че ИМКА Габрово и много други организации ще застанат зад тази наша идея и ще ни подкрепят, за да има още много «Сбъднати мечти» за децата на Габрово», казва още Ива Пенчева.

Изложбата е подредена в Художествена галерия "Христо Цокев" в Габрово и ще бъде официално открита на 21 ноември /сряда/, от 17 часа.