/ Драматичен театър „Рачо Стоянов“-Габрово
Следващото представление нще бъде на 20 декември, от 19:30 часа
Габровският драматичен театър представи най-новия си спектакъл „Хомеопатия за душата“ на 28 ноември, съобщиха от културната институция.

Премиерата се състоя на сцената на театъра при пълно спазване на противоепидемичните мерки, актуални към момента за страната. Постановката е създадена по авторски текст на Димитър Иванов-Капитана, който играе главната роля като гост-актьор.

Режисьор е Емил Йорданов. Спектакълът се играе в партньорство с „HashtagSTUDIO“ и с участието на актьорите от габровската трупа Адриана Димова/Анатолий Ставрев.

Карнавалът в Габрово: Най-оригиналното събитие в областта на туризма

Динамична, нетипична, пиперлива и закачлива стендъп комедия, в която Димитър Иванов-Капитна се изявява като актьор, кукловод и вентролог. Освен популярния герой Бай Тъньо, в това шоу за първи път се появява новият герой, тийнейджърът AJ TikTok-a.

Драматургичната тъкан на представлението е изградена от кратки истории, които преливат една в друга. Засегнати са теми като детството тогава и сега, общуването с младите, особеностите на българския манталитет, брака и взаимоотношенията между мъжа и жената, зависимостите от социални медии, селфита и алкохол, отглеждането на домашен любимец и неестествените (понякога) мерки за опазване на зелените площи.

С остър хумор авторът и актьор Димитър Иванов-Капитана обрисува различни аспекти от ежедневието ни, политическата реалност, темите и езика, подчинени на „политическата коректност“. В постоянен контакт с публиката и жив разговор, той представя своята гледна точка, съпоставена с общоизвестни факти и актуални проблеми.

Откровеността му буди неподправен смях у зрителите. Без да морализаторства излишно, актьорът се обръща към публиката да бъдат човечни в общуването си с другите и съзнателни в отношението им към околния свят.

Стендъп комедийно шоу, което ще зареди, пречисти и излекува душата ви със стопроцентова смехотерапия. Следващото представление на „Хомеопатия за душата“ ще бъде на 20 декември, от 19:30 часа на сцената на Драматичен театър „Рачо Стоянов“.