/ община Габрово
Една година след премиерата на спектакъла „Руски вечери с микроскоп“ габровският драматичен театър насочва фокуса на зрителите отново към творчеството на А. П. Чехов и Василий Шукшин.

Представлението на режисьора Петринел Гочев ще се състои на 23 юли от 19.00 часа на голяма сцена в ДТ „Рачо Стоянов“.

Постановката „Руски вечери с микроскоп“ е драматургично организирана от режисьора по едноактната комедия „Юбилей“ от Чехов и разказите „Селски жители“ и „Микроскоп“ от Шукшин.

Това е вторият спектакъл от цикъла „руски вечери“, след „Руски вечери с револвери“, създадени по произведения на Чехов и Шукшин. Участват актьорите: Надежда Петкова, Таня Йоргова, Поля Йорданова, Стоян Руменин, Петко Петков. Сценограф на спектакъла е Гергана Лазарова-Рънкъл, а помощник-режисьор – Гинка Дичева.

Студентска „Суматоха“ на габровска сцена

След представлението на габровска сцена на 23 юли, предстои турне на спектакъла „Руски вечери с микроскоп“ в страната-на 26 юли в Разлог - НЧ „15 септември 1903-1909 г.“, 27 юли в  Гоце Делчев - Дом на културата, 28 юли във Велинград - НЧ „Отец Паисий“, 29 юли в Пещера - НЧ „Развитие“. На 28 август постановката ще гостува в Лятно кино „Орфей“ в Пловдив.
 
община Габрово