Снимка:
Снимка: / Куклен театър

Заслужени аплодисменти и награда отнесе габровският куклен театър от Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник”. ХХІ-то издание на театралното събитие преди дни събра в Ямбол участници от цяла България и гости от чужбина. Габровската трупа беше отличена и спечели наградата на детското жури със спектакъла "Снежанка и седемте джуджета".  

Кукленият театър ще се представи на международен фестивал в Литва

Постановката, която следва познатия сюжет, е съвременна адаптация на златната класика. Заглавието беше представено пред габровската публика за откриването на настоящия театрален сезон.

Андерсеновата приказка „Палечка“ отново оживява на сцената на кукления театър

Кукленият театър за пръв път от последните 25 години постави на сцена „Снежанка и седемте джуджета“ и допълни репертоара от обичани приказни истории, като се довери на творческия екип: Теменужка Коларова – драматург, режисьор и оформител на музикалната среда; Наталия Гочева – сценография и кукли; Георги Гарчов – композитор на песента в пиесата. В спектакъла играят младите актьори Ивет Сотирова, Ангелита Радкова – най-новото попълнение в трупата, и Ангел Калев, гост актьор от драматичния театър.