Габрово вече е част от мрежата New Destinations Network
Габрово вече е част от мрежата New Destinations Network / Култура ON-AIR

На работна визита в Габрово е Майкъл Блек - основател на международната мрежа New Destinations Network, която е ангажирана с популяризиране на интересни туристически дестинации.

Габрово вече е одобрен и включен в тази мрежа за промотиране и подкрепа.
New Destinations Network разпространява пълна информация за местата, включени в сайта.
Майкъл Блек идва в Габрово по покана на Общината и признава, че преди това не е чувал за столицата на хумора и сатирата, но през тази седмица е посетил Дома на хумора и сатирата и други интересни места в региона.

Той е впечатлен от разнообразието на природата, културата, историята и други дадености на региона.
Необичайно е да намериш на едно място красива природа, планини, потоци, реки, споделя впечатлението си Майкъл Блек.

New Destinations Network обхваща 24 места от целия свят. Проектът е финансиран с Европейски средства, от правителството на Великобритания и от частния бизнес.  

"На хората от Западна Европа вече им е омръзнало да обикалят из Париж, Рим и познатите големи градове. Хората на средна възраст, които имат стабилни доходи не искат да отидат в големия град, искат нещо различно. Търсят места, където можеш да видиш история и култура, но също така да пиеш хубаво кафе. Затова основах самия сайт. За да могат хората да намерят такива места. България е изключително интересна", казва г-н Блек.

Връзката му с населените места, които е посетил не прекъсва във времето. Чрез New Destinations Network се проследява развитието във всички области, което помага за развитието на туризма. Сайтът работи в България със София, Пловдив и село Орехово.

Цялото интервю с Майкъл Блек може да слушате на онлайн платформата Култура ON-AIR (kulturabg.com).


Майкъл Блек е от Ливърпул, с повече от 20 години опит в туризма, една от основните фигури в Ливърпул - европейска столица на културата, организацията му е подкрепена от Британското правителство, търговскта камара и от редица европейски структури. Като част от мрежата Габрово ще бъде представян в сайта, всички форуми и събития свързани с организацията, ще разчита на експертната подкрепа на г- н Блек и неговия екип.