/ община Габрово
В нестандартен нощен маратон канят да се включат габровци. Трасето е с дължина 6.55 км., а идеята е за здравословен начин на живот, както и да бъде показан града в инициативата „Run Bulgaria“ – „Опознай България с бягане“.

Началото на маратона Gabrovo Night Run ще е в 20.00 часа на 24 септември от площад „Възраждане“, краят – отново там, а трасето преминава през ул. „Брянска“, ул. „Христо Смирненски“, пл. „Белорусия“, ул. „Орловска“, ул. „Ген. Радецки“, ул. „Николаевска“, ул. „Неофит Рилски“, Шиваров мост и бул. „Васил Априлов“.

Предстои планинско бягане и колоездене „Осогово Рън“ в Кюстендил

Участниците ще минат покрай първото светско училище в България – Априловската гимназия, красивата сграда на библиотеката, спортната зала, мостовете със скулптури, църквата „Успение на св. Богородица“, паметници и емблематични за града места.

Всички професионалисти и спортни натури, родени преди 2006 година, могат да се запишат чрез формата за регистрация на Община Габрово или чрез сайта на инициативата „Run Bulgaria“ https://runbulgar.com.

За тези, които тичат само в изключително извънредни ситуации, но пък идеята им харесва, или пък са родени след 2006, е предвидено олекотено трасе от 1.5 км.

Таксата за участие е 40 лв., за габровци – безплатно. В деня на състезанието, и ден преди него, регистрираните в основната дистанция ще могат да получат фланелка, номер и чип за отчитане на времето.

Предвидени са парични награди за класиралите се от 1-во до 6-то място - мъже и жени, а всеки завършил маратона, ще получи уникален медал.

Ако искате да загреете за състезанието, заповядайте още в 18.00 часа за първи стъпки по кизомба и уроци по бачата със Стефи Денс, и компанията на DJ Дани Врани, призовават организаторите.
 
община Габрово