Габрово награди даровитите си деца
Габрово награди даровитите си деца / Община Габрово

На официална церемония Община Габрово награди за постиженията им през учебна 2013/2014 г. учениците, заели първи места на национални и международни състезания в областта на науката, изкуството, спорта и музиката. Удостоверения и грамоти получиха 109 ученика и 57 техни учители, ръководители и треньори, а имената им бяха вписани в почетната книга „Дарования и постижения”.

Всеки един от наградените бе лично поздравен от кмета на община Габрово Таня Христова. В началото на церемонията тя поздрави талантливите деца на нашия град и изрази своето уважение и благодарност към техните преподаватели, треньори и възпитатели, които с труда си правят възможни успехите на даровитите габровчета.

На тържественото събитие награди връчи и Съюза на българските учители. Грамоти за работата си в четири направления – начално образование, хуманитарни дисциплини, млади учители и природо-математическо направление, получиха седем габровски учителя.

20-тото издание на церемонията по вписване в почетната книга на Община Габрово „Дарования и постижения“ бе открито с изпълнението на Камерния хор при Национална Априловска гимназия с диригент Виолета Василева. Вниманието на наградените и гостите в зала „Възраждане“ прикова група „Солър“, която изпълни съвременни български популярни песни.