Фотоконкурс „Аз и Чарли в Габрово”
Фотоконкурс „Аз и Чарли в Габрово” / dnevnik.bg

По повод 125 години от рождението на великия комик Чарли Чаплин Музеят „Дом на хумора и сатирата” – Габрово обявява фотоконкурс на тема „Аз и Чарли в Габрово”.

Могат да участват габровци и гости на града, българи и чужденци, запечатали с обективите си единствения в България паметник на Чарли Чаплин, който се намира в Парка на смеха до Музея „Дом на хумора и сатирата”. Оригиналната композиция е дело на талантливия скулптор акад. Георги Чапкънов, който я дарява на Габрово през 1985 г. Паметникът на най-великия комик на всички времена е любима атракция  и неизменно място за снимки за спомен на туристите.

Организаторите  очакват снимки с атрактивни и нестандартни сюжети, оригинални и необичайни гледни точки към паметника, кадри на веселяци редом с комика и всякакви оригинални фотографски трикове и хрумвания, поднесени с чувство за хумор и доза артистизъм.

Всеки участник може да изпрати до 2 авторски фотографии в електронен вариант, с разширение jpeg и минимум 300 dpi, с минимален размер 20 х 28,7 см на адрес: humorhouse@mail.bg. Снимките трябва да се изпратят най-късно до 20 март 2014 г. и да са придружени от заглавие, кратка анотация (по желание) и данни за автора (име, адрес, телефон за контакт).

След селекция от журито, допуснатите до участие  снимки ще се представят в изложба, която ще бъде открита на 10 април 2014 г. в рамките на вечерта, посветена на 125-годишнината от рождението на Чарли Чаплин. Всички фотографии, изпратени за конкурса, ще бъдат запазени във фотоархива на Дома на хумора и сатирата.

Организаторите са предвидили 3 предметни награди за авторите на най-оригинални снимки, както и ваучери за безплатно семейно посещение на Дома на хумора и сатирата.