Финалистите в конкурса за пана от отпадъчни материали
Финалистите в конкурса за пана от отпадъчни материали / Община Габрово, Първо място

„Природата – моят дом“ беше темата на конкурса за пана от отпадъчни материали за ученици от 4 до 7 клас, който се проведе по време на Екобазара в Габрово и по повод ежегодната кампания по пролетно почистване в града.

В конкурса взеха участие 51 деца от 8 габровски училища, а отпадъците се оказаха изключително вдъхновяващи и се превърнаха в сгради, карнавални шеги, животни, растения и пейзажи.

А ето и победителите:

1 награда печелят Преслава Павлинова Проданова и Станимир Йорданов Иванов от ПМГ „Акад. Иван Гьозелев“. Наградата им е микроскоп.

2 награда – екологична лаборатория - отива в училище ОУ „Христо Ботев“ при Елена Василева и Светослав Станчев.

3 награда отново е за ПМГ „Акад. Иван Гьозелев“. Бинокълът е за Силвия Витанова Витанова и Лора Георгиева Мъглова и тяхното пано с къща от клечки и водно конче.

Има и редица специални поощрения - книги:

„Специална награда за най-интересно пано“ печели Наталия Емилова Симеонова от ОУ „Неофит Рилски“, а Ивона Георгиева Георгиева от същото училище - за най-ефектна техника.

Мириан Методиева от СОУ „Отец Паисий“ получава специална награда за най-много използвани отпадъчни материали, а учениците от ОУ „Иван Вазов“ – награда за най-добро отборно представяне.

Награда за работа в тандем ще грабнат и Магдалина Страхилова Дамянова и Яница Ивайлова Дончева от НУ „Васил Левски“. Поощрителни награди има и за учениците от СОУ „Райчо Каролев“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ .

Второ място

Финалистите в конкурса за пана от отпадъчни материали
netinfo