Снимка:
Снимка: / Музеят „Етър”
6, 7 и 8 септември 2019 година
Най-дългата улица с вино и подходящи за тази напитка храни, която някога хората в региона на Централна Стара планина са виждали, може да бъде посетена по време на ХVІІ Международен панаир на традиционните занаяти от 6 до 8 септември в музей „Етър”.
 
Над 20 изби – български и чуждестранни, представят продукцията си на фестивала на виното „Августиада”, която тази година се провежда в музея на открито край Габрово. Производството на вино е древен занаят, със свое значение в съвременната човешка цивилизация, разпространен по българските земи от векове.

ХVІІ Международен панаир на традиционните занаяти се провежда от 6 до 8 септември в музей „Етър”
 
По време на Панаира на занаятите в музей „Етър” посетителите ще имат възможността да дегустират напитки и да посочат коя изба, според техния вкус, е произвела най-висококачествено питие. Разбира се, всеки може да си закупи различни вина – за подарък или за лична консумация.
 
Към фестивала на виното „Августиада” се присъединяват както малки семейни изби, така и големи производители. Някои от тях имат присъствие на пазари, където виното е не просто напитка, а част от културата на населението – както е в Италия, например.
 
За „Августиада” е отделено цялото пространство по течението на река Сивек – точно срещу Занаятчийската чаршия в музей „Етър” край Габрово.