HRISTO ANGELOV
HRISTO ANGELOV / netinfo
Младеят аптекар беше избран за председател на Районната колегия
Един от най-младите аптекари в Габрово - Христо Ангелов, беше избран за председател на Районната колегия на фармацевтите. Двадесет и осем годишният Христо е завършил Националната Априловска гимназия през 2006 година. През 2014 година се дипломира като магистър-фармацевт и докато всичките му колеги решават да останат в столицата, той се връща в родно Габрово.

Казва, че много обича града си и му харесва като място за живеене. Работи година и половина в аптека на софийска верига, а след това решава да се „хвърли“ в дълбокото и да работи в собствена аптека. Христо е потомствен фармацевт. Майка му има аптека от доста години и той е помагал и наблюдавал труда й и стремежът й да се отнася с истинска грижа към здравето на пациентите. 

Затова е категоричен в разбирането си, че аптеката на първо място е здравно заведение, а не магазин, че на първо място трябва да е фармацията, а след това бизнесът. Като фармацевт и като председател на колегията Христо иска да работи за издигане на престижа на професията, който според него през последните години не е на нужната висота.

В интервюто, което вестник „100 вести" предлага, Христо Ангелов казва:

„Мечта ми беше да си имам аптека. За момента съм постигнал тази мечта и се чувствам много добре. Бих искал хората да разберат, че фармацевтът не е обикновен продавач. Не омаловажавам никоя професия, но фармацевтът е личен консултант на пациента".