Пеещата часовникова кула
Пеещата часовникова кула / Община Дряново
В края на седмицата се провежда традиционният панаир на Дряново, който е съчетан с Есенните празници под надслов „В Дряновото славно....“, продължаващи през цялата седмица.

За ценителите на живописта, в Икономовата къща, ще бъде открита изложба „Иконография в картината“.

На 18 октомври  от 18:00 часа в НЧ „Развитие-1869“, с тържествен концерт, ще бъдат връчени наградите и ще бъде закрит Националният рецитал-конкурс за поезия,проза и песен „Поезия и песен на Балкана“. Ще бъде връчена Националната награда  за цялостно литературно творчество „Рачо Стоянов“.

Кулминацията на празниците е в дните петък и събота - 20 и 21 октомври.

Първият ден, в 11:00 часа ще бъде даден старта на традиционния Национален шосеен лекоатетически пробег „Колю Фичето“. От 17:30 в Лятно кино започва богата фолклорна програма с  децата  от класа по народно пеене „Лазара“ и ДЮТС „Балканджийче“.

Местните занаятчии и производители ще бъдат представени на площад „Освобождение“, където ще покажат сътворените от ръцете им дърворезби, икони, сувенири и кулинарни изделия.На пешеходна зона, от 18:00 часа, домакини и гости ще празнуват с песните на Тони Димитрова, група „Дрянововойсис“ и фолклорни танцови ритми.

Предвидена е празничната томбола, която да зарадва късметлиите. Така най-малкият град в община Габрово ще покаже за порен път, че за  добрата подготовка на празниците не са важни измеренията, а професионализма, ентусиазма и любовта към родния град.