Есенен салон на изкуствата започва в Габрово
Есенен салон на изкуствата започва в Габрово / Есенен салон на изкуствата

От 28 август до 16 септември община Габрово ще е средище на изобразителното, приложното и музикалното изкуство. Днес започва Есенен салон на изкуствата, който включва - VIII Международeн пленер по живопис в Архитектурно-исторически резерват „Боженци”, XI Международен панаир на народните занаяти в АЕК „Етър” и 37-то издание на „Дни на камерната музика”.

От 28 август в Боженци ще се съберат участниците в Международния пленер по живопис, организиран от Община Габрово, съвместно с габровското представителство на Съюза на българските художници и художествена галерия „Христо Цокев”.

Есенен салон на изкуствата започва в Габрово
netinfo

Непосредствено след пленера епицентърът на събитията ще се измести в едно също толкова емблематично и колоритно място. От 6 до 8 септември в АЕК “Етър” ще се съберат най-добрите майстори-занаятчии от страната и чужбина. За 11-те години на своето съществуване Панаирът на народните занаяти е събитие с национална и международна значимост, което поддържа жив интереса към българските традиции, създава условия за приемственост между поколенията, популяризира приноса на българските културно наследство в европейското културно пространство, стимулира изграждането на междукултурни връзки, представяйки спецификата и достиженията на различни етноси и националности.

Есенен салон на изкуствата започва в Габрово
netinfo

От 9 до 16 септември любителите на стойностната музика ще имат възможността да се насладят на виртуозните изпълнения на творци от страната и чужбина в рамките на 37-то издание на Международния фестивал „Дни на камерната музика”. Диригентът на Габровски камерен оркестър Иван Стоянов се е опитал да постигне баланс между музикалните предпочитания на постоянната публика на оркестъра и същевременно да отправи провокация към младите хора. Тази година зрителите ще имат вълнуваща среща с  проф.  Минчо Минчев и талантливите млади музиканти от неговия Международен майсторски клас.