Еко-инициатива за Международния ден на младежта
Еко-инициатива за Международния ден на младежта / ИМКА - Габрово

Доброволците и екипът на ИМКА в Габрово отбелязват Международния ден на младежта – 12 август с еко-образователна инициатива на територията на природен парк "Българка". Инициативата се провежда от 9:30 ч. до 16:00 ч. в района на Соколски манастир, АЕК "Етър", и Информационния център на Природен парк "Българка". Очаква се 20 деца на възраст 6-10 години и 15 доброволци младежи на възраст 13-18 години да се включат в еко-образователната инициатива. Програмата на инициативата включва - посещение на Соколски манастир, преминаване през еко-пътеката, посещение на Информационния център на Природен парк "Българка", приключенски и забавни игри и занимания на поляната пред АЕК "Етър".

Тази еко-образователна еднодневна инициатива е част от общо 15 дейности и инициативи, които Сдружение ИМКА в Габрово е поело ангажимент да осъществява на територията на Природен парк "Българка" до края на 2013 година.

В периода 12 – 16 август ще се осъществяват още две еднодневни еко – образователни инициативи за деца на възраст 7-12 години, които ще се провеждат в района на хижа Партизанска песен, в местността Узана и в гард Трявна.