Екипът на Николай Григоров се включи в кампанията „Да изчистим Стара Планина”
Екипът на Николай Григоров се включи в кампанията „Да изчистим Стара Планина” / Областен управител Габрово

Служителите от Областната администрация станаха доброволци в кампанията „Да изчистим Стара Планина”. Само за 30 минути екипът на Николай Григоров събра 20 чувала с боклук в подножието на Паметника на Свободата на връх Шипка.

Участието в кампанията съвпада и с подготовката на Националните чествания Шипченска епопея, които се провеждат през м.август и които събира хиляди родолюбиви българи на заветния връх. Избраното място от години е било замърсявано и макар да се намира в труднодостъпен район е видимо от всички, които са решили да се изкачат към Паметника на Свободата. Необясним за всички екологично настроени хора остава фактът, че все още има такива, които предпочитат да изхвърлят боклука от колата си вместо да го направят на определените за целта места.

Радостно е, че след като през изминалата година екипът на Областната администрация почисти края на туристическата пътека Соколски манастир-връх Шипка, в района около самия път, днес тя все още чиста. В предпоследния ден от кампанията можем смело да заявим, че природата около нас е с още едно място по-чиста.

Да изчистим Стара планина” е проект с регионален характер и цели да обхване главно зони за туризъм и зони за отдих и почивка. Регистрираните над 30 обекта за почистване в Стара планина, попадат в зони, които са маркирани като „мръсни” по време на набирането на информация през месец април, но не са били почистени през пролетта по време на кампанията „Да почистим България за един ден”.