Огромен казан с вкусна тиквена крем супа приготви Ути Бъчваров на XIV празник на тиквата в Севлиево.
Огромен казан с вкусна тиквена крем супа приготви Ути Бъчваров на XIV празник на тиквата в Севлиево. / Община Севлиево

Огромен казан с вкусна тиквена крем супа приготви Ути Бъчваров на XIV празник на тиквата в Севлиево.

А ето и специалната рецепта:

200 кг тиква
60 кг печена тиква 
30 кг картофи
30 кг лук 
20 кг праз лук
30 кг целина 
40 л мляко 
15 л сметана 
15 кг масло, овкусено със звезди образен анасон, индийско орехче, канела, карамфил, кардамон, лимонена трева, Джинджър, пипер меланж, дафинов лист;

Супата е подправена с къри и куркума и разбира се любимото черно пиперче. Прибавени са кората и сока на лимони, портокали и лайм. Сервира се с тиквени семки, обърнати на тиган с пушен червен пипер и тиквено олио. 
А солта за семките ... е специалнта сол малдон.

Над 3000 порции от най-вкусната гозба бяха раздадени на площад "Свобода" в Севлиево.