Огромен казан с вкусна тиквена крем супа приготви Ути Бъчваров на XIV празник на тиквата в Севлиево.
А ето и специалната рецепта:
200 кг тиква
60 кг печена тиква
30 кг картофи
30 кг лук
20 кг праз лук
30 кг целина
40 л мляко
15 л сметана
15 кг масло, овкусено със звезди образен анасон, индийско орехче, канела, карамфил, кардамон, лимонена трева, Джинджър, пипер меланж, дафинов лист;
Супата е подправена с къри и куркума и разбира се любимото черно пиперче. Прибавени са кората и сока на лимони, портокали и лайм. Сервира се с тиквени семки, обърнати на тиган с пушен червен пипер и тиквено олио.
А солта за семките ... е специалнта сол малдон.
Над 3000 порции от най-вкусната гозба бяха раздадени на площад "Свобода" в Севлиево.