Над 300 състезатели от цялата страна се очаква да се включат
От 23 до 26 февруари в местността Узана ще се проведе Държавно първенство по ски ориентиране, съобщиха от Община Габрово.

Над 300 състезатели от цялата страна се очаква да се включат. В стартовете ще вземат участие състезатели на възраст от 12 до 75+ години. Главни организатори на състезанията са КСО „Узана-Габрово“, Българска федерация по ориентиране и Община Габрово.

Значителен ръст в наемането на чужденци на работа в Пампорово и Чепеларе

Официалният старт на държавното първенство ще бъде даден със спринтова дистанция на 23 февруари - четвъртък, в 14:00 часа. На 24 февруари - петък, от 11:00 часа  ще започне дългата дистанция.

Старт на средната дистанция ще бъде даден на 25 февруари - събота, от 11:00 часа. В 13:30 часа ще бъдат наградени три дисциплини - спринт, дълга и средна дистанции.

На 26 февруари - неделя, от 10:30 часа ще бъде даден старт на щафети, а награждаването е предвидено за 13:00 часа. В стартовете  ще вземат участие най- добрият български ски ориентировач и двукратен световен шампион Станимир Беломъжев, както и елитните състезателки Антония Григорова и Андрея Дяксова.

Повече информация може да намерите на сайта на Българската федерация по ориентиране и страницата във Фейсбук.