Държавата не е активна в прилагането на принципа замърсителят плаща
Държавата не е активна в прилагането на принципа замърсителят плаща / 100 вести

Бизнесът отново констатира недостатъчна активност на дъжавните институции във връзка с привеждането на таксата за събиране на отпадъци в съответствие с принципа "замърсителят да плаща".

За това алармира изп. директо на ГТПП Галина Михнева във водещата статия на вестник "100 вести" днес. Тя счита, че след многократното отлагане на нормативното решение за това от 16 юни 2014 г. досега, и през тази година се забелязва пасивност на държавните и особено общинските власти за привеждането му в действие.

"Ако има среди, незаинтересовани това да се случи в България, това не е причина обществото да толерира поредното отлагане на решаването на въпроса", категорична е Михнева пред изданието.

Пожарникари отново вадиха змии от домовете на жители в областта – сега от къщи в габровското село Съботковци и севлиевското Петко Славейков, научаваме от друга статия, която е публикувана на първа страница на вестника.

Други теми от "100 вести":

"Пазарът за ново строителство в Габрово е изчерпан", е мнението на Румен Георгиев, собственик на една от известните кантори за недвижими имоти в региона.

Експертите от Териториалния областен офис в Габрово при Националната служба за съвети в земеделието са подготвили безвъзмездно за земеделските стопани общо 49 бизнес плана по приключилия на 24 юли 2015 г. прием на зявления по подмярка 6.1 „Стартова помощ за мла- ди земеделски стопани“ от ПРСР 2014-2020 година, съобщава Даниел Денчев, експерт в габровския офис.

Вчера по обяд двама работника на общинското предприятие „Благоустрояване“ - Димитър Димитров и Христо Павлов, завършиха поредния джоб за прибиране на контейнерите на ул. „Любен Каравелов“. Изметоха джоба и започнаха пренасянето на съдовете за смет. Такива джобове „Благоустрояване“ подготви на десетки места в Габрово - в района на Болницата, в кварталите Младост, Палаузово и на други места.