Две състезания по ориентиране в събота и неделя
Две състезания по ориентиране в събота и неделя / Община Габрово

Две състезания по спортно ориентиране ще се проведат този уикенд в Габрово. Стартовете са на средна дистанция за Купа Узана - Българка и за Купа Габрово. Първият ще бъде в събота от 16 часа в курортен комплекс Узана, а вторият - в неделя от 11 часа в района на парк Синкевица.

Организатори на проявите са Община Габрово, местният клуб по спортно ориентиране „Узана“ и Природен парк „Българка“. Инициативата е в рамките на проект „Ориентиране за всички”, който се реализира благодарение на дарителите от Габрово и Обществен фонд - Габрово, както и съфинансирането от Фондация “Работилница за граждански инициативи“. Проектът направи възможно сбъдването на една от отдавнашните мечти на местния клуб по спортно ориентиране - да бъде организирана надпревара за Купа Габрово и има за цел да съхрани местните традиции в този вид спорт, като дава възможности за провеждане на подобен тип надпревари.

Възрастовите групи в състезанието са мъже и жени: 10, 12, 14, 16, 18, 21, 35, 45, 55, 65 +. До момента заявки за участие са подали повече от 100 ориентировачи от цялата страна, като се очаква цифрата да нарасне още повече до първия старт в събота.