белезници дрога
белезници дрога / / iStock/Getty Images
Криминалисти от областната дирекция проведоха специализирана полицейска операция, при която на главен път Габрово – Казанлък, в посока връх „Шипка“ е спрян за проверка лек автомобил, управляван от 30-годишен жител на Габрово и пътник 31-годишен мъж от същия град.

При последвалите процесуално-следствени действия, криминалистите са установили, че пътника е придобил и държи в себе си 4 полиетиленови опаковки, съдържащи светло-жълто на цвят вещество с общо тегло от 19,5 грама, което при направен полеви наркотест е дало характерна реакция на наркотичното вещество „метамфетамин“.

Водачът на автомобила е тестван за употреба на наркотични вещества с техническо средство, при която е отчетен положителен резултат за наличие на наркотичните вещества амфетамин и метамфетамин. В автомобила са намерени и иззети и полиетиленова опаковка с три зелени на цвят таблетки, реагирали на наркотичното вещество МДМА (екстази)  и полиетиленова опаковка, съдържаща бяла на цвят бучка, реагирала на наркотичното вещество амфетамин при направен полеви наркотест. Двамата мъже са задържани.

Образувани са досъдебни производства по няколко от съставите на наказателния кодекс, свързани с притежание и употреба на наркотични вещества. Разследването по случаите продължава под надзора на прокуратурата в Габрово, на която ще бъдат предадени материалите след тяхното окомплектоване.