Дряновският кмет търси помощ от Бойко Борисов за местната болница
Дряновският кмет търси помощ от Бойко Борисов за местната болница / Дарик Габрово

 

Писмо до Министър председателя на Република България Бойко Борисов е изпратил кметът на Дряново д-р Иван Николов. В него са иска помощ от 100 000 лева, за да може местната болница да продължи да работи, като център за долекуване и продължително лечение, както е било обещано от бившото ръководство на Здравното министерство.

Молбата му е отправена по повод факта, че лечебното заведение в момента се намира между двете различни концепции, на бившето и настоящо здравно ръководство, и не е ясно бъдещето на болницата.  

По думите на Николов, той е получил уверение от ексминистър д-р Анна Мария Борисова, че лечебното заведение в града няма да има никакви проблеми и ще функционира като болница за долекуване и продължително лечение. В този случай, с делигиран бюджет от 15 000 лева и задължения от близо 500 000 лева на болницата, общината тегли кредит в размер на 200 000 лева от финансова институция, за да може здравното заведение да оцелее. След идване на новото медицинско ръководство се оказва обаче, че бъдещето на дряновската болница е още по-неясно.

„В момента дряновската болница работи само по 5 клинични пътеки, а на нея се гледа като на недоносено дете", каза още кметът Николов.