Драматичният самодеен състав при читалище Развитие с нов режисьор
Драматичният самодеен състав при читалище Развитие с нов режисьор / netinfo

Николай Узунов ще режисира драматичния самодеен състав при читалище „Развитие“ в Севлиево. Той е настоящ режисьор на кукления състав при читалището, но от септември ще поеме ръководството и на драматичния самодеен състав. Николай Узунов ще наследи мястото на колегата си Кирил Ангелов от Велико Търново.

Борис Лазаров, ръководител „Проекти“ в читалището е убеден, че режисьорското обединение на двата състава ще се отрази добре на играта, какато и че всеки ще задържи идентичността си. Първото, което Николай Узунов ще направи през септември е да включи нови хора в самодейния състав, тъй като последните пиеси се играха само от жени.

В момента се водят преговори с много млади кадри, а до есента в състава ще бъдат включени и 3-4 мъже. С тяхното присъединяване към състава ще започне подготовка на пиеси, извън познатата от няколко сезона женска драматургия. Все още не се знае коя ще бъде новата постановка през сезон 2008/2009. В момента в севлиевското читалището се разглеждат десетина варианта, тъй като все още не се знае, какъв ще е броят на самодейците.

До средата на август крайният състав ще бъде уточнен. Засега идеята на режисьора е да се работи върху комедиен текст от български автор, за да бъде изпълнен регламентът за международния фестивал в Тополовград.