ДПС представи кандидатите си за депутати
ДПС представи кандидатите си за депутати / netinfo

  

ДПС откри днес предизборната си кампания в Габрово. Пред журналисти бяха представени кандидатите на движението за народни представители в Габровски избирателен район. Водач на листата е Светлана Дянкова.

Икономист, инженер, народен представител в 37-то народно събрание, заместник министър на  труда и социалната политика, тя изрази удовлетворението си както от номинацията така и от хората, които са в листата. "Листата изразява проекцията на политиката на ДПС - политика за всички, социални, обществени и политически групи. Аз не съм член на ДПС и точно за това ценя тяхната номинация и оценка", каза  Дянкова, която дълги години бе свързана със СДС. Тя подчерта, че не се отказва от това, което е била, но сега и предстоят дела с ДПС. "Допаднахме си взаимно. ДПС е професионална партия и не прави едноактни пиеси. Движението прави политика, която търси дългия хоризонт.

Това е партията, която гледа в политическото бъдеще с два три хода напред, " каза още Дянкова.  По нейните думи кампанията на ДПС ще бъде отворена, неагресивна и безкомпроматна - такава, каквато е била винаги досега. "ДПС отдавна не е партията, която се интересува единствено и само от смесените райони. Движението има своя зрял интерес към всички хора, които живеят в България. Една от основните политически задачи на ДПС е да се разширява, да е отворена, да бъде национална българска партия.

Тази политика се провежда от няколко години. Разбира се, че има интерес и към Габрово и моята кандидатура трябва да ви говори за това," каза още Светлана Дянкова. Кандидат депутатите на ДПС в Габровски избирателен район са осем. Втори в листата е заместник кметът на Севлиево Митхат Алибашев, след него е заместник областният управител Мюмюне Акай. Движението не издига мажоритарен кандидат.