Доброволци на ИМКА представят български традиции и изкуства
Доброволци на ИМКА представят български традиции и изкуства / Имка - Габрово

До 5 юли преподавателката по приложно изкуство Ива Пенчева, заедно с 12 доброволци на ИМКА-Габрово ще осъществят пет творчески ателиета на различни теми, свързани с приложното изкуство и българските традиции.

Творческите ателиета ще се осъществят на открито и на закрито в залите  на ИМКА-Габрово, като в два от дните ще има изнесени творчески ателиета -  в сряда от  10:30 ч до  15:30 ч в градинката  пред  МОЛ-Габрово, а в четвъртък 4 юли, от  11:00 ч  до 15:30 ч в АЕК "Етър". Част от работните  задачи  на младите творци включват  рисунки от натура в музея на открито, рисуване на фолклорни мотиви върху коприна, рисуване върху керамика, изработване и рисуване на бижута от глина, изработване на пана тип черга.

Освен творческите  дейности по време на ателиетата  за участниците е предвидена разнообразна програма през целия ден, която включва забавни игри, зумба, и  много други интерактивни занимания.

Инициативите  са в рамките на проект: "Традиции и изкуство", който се осъществява с финансовата  подкрепа  на Фондация „Обществен дарителски фонд – Габрово” и Фондация „Работилница за граждански инициативи”.