Добрин Атанасов представя изложбата Нещо ново, нещо старо
Добрин Атанасов представя изложбата Нещо ново, нещо старо / Добрин Атанасов

Изложбата "Нещо ново, нещо старо" се открива днес от 18.30 ч. в галерия  "Орловска 10" в Габрово. Експозицията съдържа избрани работи от поредица изяви, свързани с изследването на преходните пространства и територии. Под формата на фотографии, принтове и инсталации, проектът представя визуални размишления върху идеята за междинното и преходното. Изходна точка са снимки, направени в коридорите на студентските общежития в столицата – място, традиционно възприемано като преходна зона в много различни контексти. Изведената от фотографиите иконография е обединяващ елемент, който присъства във всички работи и изяви. Реализации по проекта са осъществени в рамките на редица изложби и фестивали в България, Полша и Германия.

Изложбата в галерия „Орловска 10“ е обобщаваща изява за проекта, развивал се в продължение на повече от десетилетие. В нея са включени, както многократно експонирани произведения, така и съвсем нови работи, още непоказвани пред публика.

Добрин Атанасов е роден през 1978 г. в Габрово. Понастоящем е преподавател по съвременно изкуство в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, както и по „История на изкуството“ в Национална гимназия за приложни изкуства „Тревнвнска школа“ (гр. Трявна). Член е на сдружение „Изкуство в действие“ и един от основните координатори на дейността му. Съучредител и зам. председател на Център за неформално образование и културна дейност АЛОС. Организатор и участник в голям брой инициативи с художествена и образователна насоченост в България, Германия, Холандия, Италия, Полша, Чехия, Словакия, Естония, Молдова и други страни. Ръководител на творчески ателиета в редица проекти в сферата на неформалното образование. Доктор по методика на обучението по изобразително изкуство. Като артист работи в областта на визуалните изкуства и музиката.