Днес започва петото годишно време - карнавалното
Днес започва петото годишно време - карнавалното / netinfo
Музеят “Дом на хумора и сатирата” в Габрово вече от 10 години превръща единадесетия ден от единадесетия месец в по-специален ден. Както за карнавалистите от Европа тогава започва новият карнавален сезон, така и във Веселата къща се “пускат” стрелките на карнавалния часовник на България.

Традицията продължава и тази година. Заедно с Община Габрово и в партньорство с Европейския информационен център EUROPE DIRECT – Габрово и Сдружение „Планета Габрово”, на 11.11.2008 година, в Дома на хумора, ще извикат “ДА ЖИВЕЕ КАРНАВАЛЪТ!” Принц Карнавал от Габрово, Жан-Мари – Принц Карнавал на Аалст, Принц Енрико – принц Карнавал на европейските градове (също от Белгия), малки вълшебници от ЦДГ „Мики Маус” – Габрово, млади карнавалисти от град Русе, веселяци от Детски театър „Смехурко” и други почитатели на карнавалното движение. Поканени са представители на всички карнавални градове в страната.

Всички са добре дошли на тържеството. Едно домино или друг маскараден аксесоар е достатъчен, за да стане всеки част от карнавалното семейство. Нека заедно дадем началото на Петото годишно време – карнавалното, призовават от Дома на хумора.