Днес ще се обсъжда въвеждането на вечерен час в Габрово
Днес ще се обсъжда въвеждането на вечерен час в Габрово / netinfo

Въвеждането на вечерен час в Габрово ще бъде обсъждано днес по време на среща с директори на училища, председатели на училищни настоятелства, инспектори от Детска педагогическа стая, представители на Общинския инспекторат, местната Комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни, Съвета за наркотични вещества и Центъра за обществена подкрепа.

Конкретните причини за организирането на срещата са неспазването на ограниченията и забраните по отношение пребиваването на малолетни и непълнолетни в нощни и питейни заведения.

Друга причина е наблюдаваното увеличаване с 80 % водените на отчет малолетни извършители на незаконни деяния, както и наблюдаваната агресия сред учениците.

Повишеният контрол няма да реши изцяло проблема, смята кметът Томислав Дончев. Спред него проблемите се коренят в семейството, възпитанието и ценностите. “Един от белезите на слаборазвитата държава са строгите закони, които не се спазват. Няма смисъл да въвеждаме норми и забрани, които никой няма да спазва”, категоричен е кметът.

Дискусията е от 16 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.