Днес е традиционният събор на левицата на Бузлуджа
Днес е традиционният събор на левицата на Бузлуджа / Дарик Габрово

 

Традиционният национален събор на левицата и празник на БСП ще се проведе днес от 11 часа на историческата поляна на връх Бузлуджа. "Ние честваме 119-та годишнина от основаването на партията", каза за Дарик председателят на Областния съвет на БСП в Габрово Николай Григоров. Официалната церемония започва в 11 часа с поднасяне на венци и цветя на паметника на загиналите. Ще се проведе и дискусия, организирана от младежкото обединение на БСП по проблемите на младежката политика на партията.

Григоров подчерта, че тази година тържествата ще бъдат по- скромни. Според него този събор е един добър повод партията да покаже, че навлиза в кондиция след изборните резултати през миналата година и да направи оценка на управлението на държавата през последната 1 година.

"Въпреки проблемите на БСП, Бузлуджа е мястото, където се връщаме към корените си. Това е едно пречистване и едно ново начало за нас", каза още Григоров. По думите му Бузлуджа е едно добро място за мобилизация и консолидация. За участие в традиционния събор са поканени представители на всички леви партии, на синдикати, на гражданското общество, както и представители на партията на европейските социалисти.

Историческа поляна под върха ще събере симпатизанти на левицата от цялата страна. Очаква се в тържествата тази година да се включат над 30 000 души. За всички габровски симпатизанти са осигурени автобуси, които тръгват в 7 часа от площад "Възраждане".