Днес е празникът на Държавен архив
Днес е празникът на Държавен архив / netinfo
В научен форум на тема “Електронното управление и архивите в информационното общество” ще вземе участие днес ръководството на Държавен архив- Габрово.

Организатор на инициативата е Държавна агенция “Архиви” и Министерството на държавната администрация и административната реформа.

Директорът на Държавен архив- Габрово Стефка Василева ще представи доклад за работата на архивите в така нареченото предархивно поле за осигуряване на електронните документи и грижата за тяхното създаване и съхраняване.

В конференцията ще участват четири архива от страната- от Пловдив, Варна, Смолян и Габрово, както и централния държавен архив и софийски архив. В работата на научната конференция свои доклади ще представят архивисти от Франция и Литва, както и специалисти от Софийски Университет и от Югозападен Университет.

“На конференцията ще бъдат обсъдени проблемите, както за паралелното съществуване на хартиени и електронни носители, така и на тяхното последващо съхранение в държавните архиви”, каза Директорът на държавния архив в Габрово- Стефка Василева.