ДКЕВР проверява Централгаз
ДКЕВР проверява Централгаз / netinfo
От днес до 21-ви януари Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще извърши комплексна проверка на бизнесплана и задълженията на Централгаз, съобщи кметът на Габрово Томислав Дончев. Целта е да се установи дали е изпълнено предписанието, което е дадено на лицензираното дружество, да компенсира закъснението на бизнесплана. Срокът на предписанието изтече в края на миналата година, а Габрово все още не е газифицирано.

През февруари миналата година Върховният Административен съд върна отнетия лиценз за газифициране на Габрово на Централгаз. От ДКЕВР са помолили Томислав Дончев за съдействие, което им е било оказано. „Надявам се това активизиране на комисията да позволи нещата с газификацията на града най-после да станат както всички очакваме”, каза още Дончев.

Уникално за Габрово е, че има две фирми с лиценз за газифициране - Централгаз и Овъргаз. Все още не е ясно обаче кога и откъде синьото гориво ще потече към града. Централгаз трябваше да прокара тръбите от Севлиево, докато Овъргаз - от Велико Търново.