„Дизайнерски” дроги докарват младежи до лудост и убийства
„Дизайнерски” дроги докарват младежи до лудост и убийства / Габрово днес

Темите от вестник "Габрово днес"

Тъй наречените „дизайнерски” дроги докарват младежи до голяма агресия и масово завършват с опасни психози, алармира д-р Иван Добринов, завеждащ на отделението за зависимости в Държавната психиатрична болница в Раднево.

Преди дни по покана на Общинския съвет по наркотични вещества и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Габрово той, заедно сВеселина Божилова - основател и председател на сдружение „Майки срещу дрогата” в Пловдив, проведоха срещи по проблемите на наркоманиите с ученици, учители, специалисти и родители от Габрово.

По време на срещите бяха обсъдени предизвикателствата пред младите хора, свързани с все по-агресивното предлагане и нарастващата употреба на „дизайнерски наркотици”.

Д-р Добринов представи актуална информация за новите дроги, рисковете и последиците от тяхната употреба, а Веселина Божилова представи дейността на сдружение „Майки срещу дрогата” и акцентира върху ролята на семейството в превенция употребата на психоактивни вещества.

Грандиозен гала спектакъл на магове, роботът Андромега стреля с лазери

"Магична среща - Златна котка" ще се проведе в събота и неделя,  28 и 29 март. Организаторите от Quick HandsProject тази година са поканили самият президент на IBM (International Brotherhood ofMagician) и световен шампион по Магично изкуство - Шон Фаркуар (Канада), който ще изнесе профилирана лекция на родните магове, а публиката ще се наслади на уменията му на грандиозният гала - спектакъл в неделя вечерта. На самото шоу ще се изявят и най-добрите магове от България, Сърбия, Румъния, Хърватска и др., както и роботът Андромега, вцепеняващ зрителите със 3D - лазерна феерия.

Зам.- кметът Климент Кунев коментира състоянието речните корита

Дизайнерски дроги докарват младежи до лудост и убийства
netinfo

"Проверката показа, че състоянието на реките Янтра и Сивек  са в добро състояние, макар да винаги има какво още да се желае. Храстите са орязани, коритата са почистени от клони и наноси. Засега в добро състояние са и деретата, които при големи води, могат да станат много опасни.

Миналата година вложихме доста средства в почистване на Янтра и изгребване на наносите. През тази година ще вложим над 100 хил. лв. за почистване на дерета, поемаме грижата и отговорността за състоянието на речните корита", обясни той.

Но опасността не е отминала и то не толкова заради очаквани наводнения, колкото заради нашето безхаберие. Много често в реките, особено в деретата се изхвърлят строителни  и дървесни отпадъци, всякакви битови боклуци".