ДХС посвещава вечер на великия комик Чарли Чаплин
ДХС посвещава вечер на великия комик Чарли Чаплин / ДХС

През април се навършват 125 години от рождението на Чарли Чаплин и 100 години от появата му в киното. Със своя талант на актьор, режисьор, композитор и продуцент великият комик бележи цяла епоха в киноиндустрията и печели сърцата на милиони зрители по цял свят.

В столицата на хумора – Габрово се намира единственият в България паметник на Чаплин. Оригиналната композиция е дело на акад. Георги Чапкънов и се намира в Парка на смеха до Дома на хумора и сатирата. Паметникът на най-великия комик на всички времена е любима атракция и неизменно място за снимки за спомен на туристите, които години наред не спират да му отдават заслужена почит.

ДХС посвещава вечер на великия комик Чарли Чаплин
netinfo

Музеят „Дом на хумора и сатирата” ще отбележи годишнината от рождението на Чаплин със специална вечер, посветена на вълнуващия му живот и забележителната му кариера в киното – в рамките на поредния „весел четвъртък”  с начало 17:30 ч. на 10 април.

Богато илюстрирана презентация ще покаже малко известни и любопитни факти от личния му живот, срещите му със знакови личности от епохата, историите по създаването на най-известните му филми и многобройните паметници по цял свят, издигнати от признателни почитатели на неговото изкуство.

Любителите на комедиите ще имат възможност да видят откъси от популярните неми филми, в които Чаплин умело изгражда образа на емблематичния си герой – Скитника. Екипът на Дома на хумора е подготвил и камерна изложба от фонда „Хумор на народите”, която ще представи карикатури, малки пластики и живописни платна, пресъздаващи образа на великия комик.

В програмата на вечерта ще бъде открита и изложбата от фото конкурса „Аз и Чарли в Габрово”, а авторите на най-добрите фотографии ще получат наградите си. Организатор на конкурса е Домът на хумора и сатирата, а за участие в него свои фотографии на паметника на Чаплин изпратиха както габровци, така и гости на Габрово, успели да се снимат с него за спомен от града на хумора.

ДХС посвещава вечер на великия комик Чарли Чаплин
netinfo