Детско полицейско управление ще бъде открито на 16 май
Детско полицейско управление ще бъде открито на 16 май / ОД МВР Габрово

На 16 май 2016 г. в четирите общини на Габровска област ще се проведат тържества по повод стартирането на Националната програма „Детско полицейско управление".

Проектът предвижда през следващите две учебни години към НУ „Васил Левски" - Габрово, СОУ „Васил Левски" - Севлиево, СОУ „Максим Райкович "- Дряново и СОУ „П.Р. Славейков" - Трявна да бъдат проведени обучения за деца в няколко направления: запознаване с дейността на полицейските служби, оказване на първа долекарска помощ /при ухапвания, измръзване, фрактури, изгаряне/, детска полицейска лична защита, безопасност на движението, действия при извънредни кризисни ситуации, бедствия и пожари, а в модула „Здраве, етика и право" ще бъдат представени теми, свързани с християнските празници, с вредата от употребата на цигари, алкохол и наркотици, и др.

На 16 май 2016 г. директорите на четирите училища и началниците на районни управления ще сключат споразумения за партньорство, а малките доброволци ще се запознаят с етичния кодекс на доброволеца и ще положат клетва.

Откриването на детските полицейски управления в Габрово ще се състои в сградата на съответното училище от 12.30 часа.