Детският кът  Открий какво умееш гостува в София
Детският кът Открий какво умееш гостува в София / netinfo

От 22 март до 26 април посетителите в детския музейно-образователен център към Националния исторически музей - София ще могат да се включат в нови и разнообразни дейности представени от музейни специалисти от Архитектурно-етнографски комплекс „Етър”.

Гостуващите мобилни конструкции от детския кът в Етъра, чрез достъпна и атрактивно представена информация, чрез игри и занимания обучават децата в различни занаяти и умения, запознават с народните традиции.

Малките посетители заедно със своите семейства и придружители ще бъдат въвлечени в ролята на грънчари, тъкачи и търговци. Атрактивните модули ще провокират тяхната памет и съобразителност, ще имат възможност да се докоснат до стари и позабравени игри и играчки.

Подготвени са много изненади, игри, гатанки, демонстрация на шиене с гайтан. Деца от ОУ „Ран Босилек” в Габрово ще представят обичая Благовещение и фолклорна програма.

Специални гостите на тържеството ще са и децата от SOS детски селища село Дрен, а тяхната формация за ударни инструменти "Сладки дренки" ще помага за прогонването на всички „змии и гущери, защото иде Благовец“.