Детски лагер „Ние познаваме правата си “
Детски лагер „Ние познаваме правата си “ / DarikNews.bg, архив

ИМКА - Габрово и Европейският информационен център „Европа директно“ при Габровската търговско-промишлена палата провеждат детски лагер „Ние познаваме правата си “.

В периода 13-17 юли 31  деца и 10  доброволци на ИМКА участват в провеждането  на детски дневен лагер  под  надслов „Ние познаваме правата  си”.

В програмата  на лагера са включени разнообразни образователни модули, игри и творчески дейности, които имат  за цел да  насочат  вниманието  на  участниците  към  темите свързани с Права на децата, Права на европейските граждани, както и да се докоснат до културното разнообразие  в страните – членки  на ЕС.

Някои от темите, които  се разглеждат в обучителните  модули са правата  на децата  свързани с осигуряване на семейна грижа и подкрепа, правото на  достъп до безплатни здравни  грижи, правото  на безплатно образование, правото  на  игри и участие в различни дейности за развитие, както и  правото  на детско участие във  вземането  на решения по всички въпроси, които ги засягат.

В програмата  на детския дневен лагер  ще се проведе и Детски празник под  надслов „Ние  познаваме правата си” в четвъртък, 16 юли  от 10:30 – до 12:30 часа в парка „Мечето” непосредствено до  детския отдел на Регионална библиотека „Априлов Палаузов”. Всички деца от града  са поканени  да се включат  в празника. Ще има Конкурс за детски рисунки  на открито, забавни игри и детска викторина.