Детска книга за Габрово издава Момчил Цонев
Детска книга за Габрово издава Момчил Цонев / netinfo

"Снежно Габрово за деца" е най-новата книга на Момчил Цонев, чиято премиера е днес, от 17.30 ч., в Дома на хумора. Авторът на „Имало едно време в Габрово" този път е решил да разкаже на най-малките габровчета за родния град. На фокус е зимата и най-празничното време от годината - Коледа и Нова година.

„Снежно Габрово за деца" е пътеводител за всичко най-важно и най-габровско през зимата - най-малките ще могат да прочетат забавни разкази за габровската котка без опашка, как са празнували едно време Коледа и Нова година в Габрово, кои са най-важните събития, случили се в Габрово през зимата, кои са най-известните габровци, родени през зимните месеци, най-смешните „зимни" анекдоти.

На премиерата ще участва и Камерният смесен хор при Националната Априловска гимназия с ръководител Виолета Василева. Книгата е богато илюстрирана с рисунки на деца от габровските училища „Васил Левски" и „Ран Босилек".

„Тази книга ще запознае малките деца на Габрово с тяхното родно място. По един увлекателен и забавен начин книгата разкрива това, което всяко габровско дете и всеки пораснал габровец трябва да знае, за да бъде горд и достоен гражданин на нашия град", споделя авторът. На габровския книжен пазар липсва към момента подобна детска книжка и изданието на Момчил Цонев „Снежно Габрово за деца" ще бъде полезното и увлекателно четиво по родолюбие за най-малките.

„Снежно Габрово за деца" е третата книга от колекцията „Габрово - живият град" на Обществен комитет „Васил Левски"-Габрово и Фондация за българска литература. Досега в поредицата бяха публикувани фотографското издание „Имало едно време в Габрово" и изследването „Габрово и габровци в старата книжнина. Т.1. Пътеписи (1662-1878 г.) в съавторство с Даниела Цонева.