Деца от Севлиево участваха в театрална работилница
Деца от Севлиево участваха в театрална работилница / Darik news

Малки актьори от младежките театрални студия при читалищата в Севлиево и Козлодуй участваха в двудневна театрална работилница. С помощта на професионалната режисьорка от Козлодуй Величка Нейчева децата работиха по специална съкратена програма на НАТФИЗ. За кратко време те усвоиха основите на сценичното поведение и говор, етюди и пантомима, които дават добра насока на начинаещите любители актьори.

Това бе първата среща на младежите от двата състава, която бе осъществена по идеята на читалищата в Севлиево и Козлодуй, а домакин бе севлиевското - „Развитие". Ръководителите на двете читалища имат намерения и за бъдещо съвместно кандидатстване по различни проекти, за да продължат срещите между децата и да разширят сътрудничеството си в тази посока.

Освен съвместна работа с любителския театър в Козлодуй, от севлиевското читалище предвиждат за в бъдеще самодейците да бъдат обучавани и от други режисьори, сценографи, костюмографи и драматурзи. Това ще стане възможно благодарение на проекта на Професионалната гимназия по механоелектротехника „Ген. Иван Бъчваров" за сформиране на театрален клуб. Партньори на училището са читалище „Развитие" и Община Севлиево.