Окръжната прокуратура в Габрово е предала на съд бащата, който миналата година умишлено умъртви 2-годишната си дъщеря в Севлиево. Обвинителният акт срещу мъжа внесен в съда, съобщиха от обвинението.

На 4 февруари 2021 г., около 10:00 часа, в жилището си в Севлиево, 42-годишният тогава мъж убил малолетната си рожденна дъщеря. Деянието е квалифицирано по членове 116, ал. 1, т. 3 във вр. с чл. 115 от Наказателния кодекс, които третират убийство на малолетно лице по особено мъчителен за жертвата начин.      

Баща намушка и уби 2-годишното си дете в Севлиево

В хода на досъдебното производство на обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“, уточниха от прокуратурата. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжния съд в Габрово.

След тежката семейна трагедия миналата година, мъжът беше откаран в психиатричната болница в Севлиево.

Имало е и опит да се самоубие, като се е самонаранил. Бил е в състояние на психически ступор, не е реагирал адекватно и не е успял да каже какво се е случило, обясниха тогава от психиатричната болница в Севлиево. Две седмици преди убийството обвиняемият също е лежал в психиатричната клиника.

Настаняват в психиатрия майката, обвинена в убийството на децата си в Сандански

От социалната служба тогава посочиха, че семейството, което има и друго, по-голямо дете, не е било познато на специалистите там и не е имало сигнали за нарушения.
БТА