Дарителка от Германия зарадва близо 100 деца
Дарителка от Германия зарадва близо 100 деца / Дарик Габрово

За трета поредна година габровката Мария Витих, живееща в Германия, изпрати дарение за Коледа за деца в неравностойно положение.Чрез социалната служба ще бъдат зарадвани с подаръци 91 малчугани от Габрово и Трявна, настанени в приемни семейства, при близки и роднини или с родители, в тежко икономическо положение. Цветните коледни пакети напълниха офиси в социално подпомагане, а добрият дядо Коледа се зае с тяхното разпределяне. Дарителката, която е представител на Дружество за подпомагане на България във Франкфурт на Майн, е изпратила 91 пакета коледни подаръци за деца, пет кашона с играчки и пъзели, 1 кашон бонбони, 1 чувал детско-юношески обувки и 1 пакет с плюшени играчки.

Мария Витих от години помага на Габрово, като изпраща дарения за лечебни и социални заведения. В събирането и предоставянето на помощта участват различни благотворителни организации в Германия - "Нехемия" от град Нида, "Хумедика" от Кауфбойрен и Майчин център - Карбен.

Основен проблем обаче е транспортирането на даренията до страната ни. Затова дарителката се обръща с апел към транспортни фирми, особено към тези ползващи магистрала А3 и преминаващи през Франкфурт. Молбата е, ако при връщането си в България превозните средства разполагат с място да вземат част от подготвените дарения за града. Коледните подаръци достигнаха до Габрово благодарение безплатния транспорт, осигурен от габровеца Димитър Дренски.