Дадоха ход на още едно докторско дело
Дадоха ход на още едно докторско дело / 100 вести

Теми от днешното издание на вестник "100 вести":

В съдебно заседание на габровския Окръжен съд, проведено на 6 юни т. г., съдия Пламен Попов даде ход на наказателно дело срещу лекарска фамилия, обвинена в престъпления против данъчната система, длъжностно присвояване и др. От три до осем години затвор и конфискация на част или на цялото имущество заплашват бившия шеф на частна клиника в Севлиево д-р Т. Х. Пред съда ще застанат и съпругата К. Х. и дъщеря му Е. Х. – всички в качеството на длъжностни лица в споменатото лечебно заведение.

Жителите от всички села към кметство Жълтеш се включиха активно в кампанията „Да изчистим заедно България“.

„Един камион с отпадъци извадихме от реката“, съобщи кметът Ана Боянова. Само преди седмица, когато бяха поредните поройни дъждове през тази пролет, тя и съселяните й от Жълтеш прекараха тревожни нощи, защото водите на река Жълтешка заплашваха да наводнят къщите и дворовете на хората - това вече се е случвало предишни години.

От август социалната трапезария в Габрово може да заработи отново. Обществена трапезария с капацитет 50 места работеше в Габрово от началото на октомври 2012 г. и продължи до края на следващата година. В подкрепа на лица и семейства в затруднено социално-икономическо положение на 24 април 2016 г. агенция „Социално подпомагане“ е обявила процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.