Д-р Савчева: Нашата работа няма да е оцветена политически
Д-р Савчева: Нашата работа няма да е оцветена политически / netinfo
"Взех това решение трудно, но смятам, че ще бъдем един добър екип и аз ще съм част от него", каза в интервю за Дарик д-р Нели Савчева, която до края на седмицата ще бъде назначена за заместник –кмет на Габрово. Тя ще отговаря за развитието на културата, социалните дейности и здравеопазването в общината. Д-р Савчева бе избрана за общински съветник от листата на Коалиция Обединена десница.

Тя е и председател на местната структура на Съюза на свободните демократи. Според нея коалиционните й партньори приемат еднозначно нейното назначаване за заместник кмет. “Аз ще работя като експерт и нашата работа няма да носи оцветеността нито на ССД, нито на ГЕРБ. В дейността си ще стъпим здраво на всичко постигнато до този момент, ще обсъдим и всичко положително от партийните програми.

Ние сме готови да направим добър експертен екип", каза още д-р Савчева. Тя заяви, че основният мотив за решението й да приеме предложената работа е съвременната визия на кмета за развитие на всички области от нейния ресор.

Смятам, че с опита си на мениджър и лекар мога да бъда от полза на общината, заключи тя. Д-р Нели Савчева е носител за тази година на Почетния знак на БЛС, работи като началник детско отделение в Габровската болница.