Д-р Иван Николов ще участва в конференция в Йерусалим
Д-р Иван Николов ще участва в конференция в Йерусалим / Дарик Габрово, архив

Д-р Иван Николов ще участва в Първата Европейска конференция на Световната здравна организация за стратегия „Здраве 2020" на 28 и 29 ноември 201 г. в Йерусалим, Израел.

Тема на форума е „Междусекторното сътрудничество за подобряване на здравето и благосъстоянието", а негов организатор - Регионалният офис на СЗО за Европа.

Поканата за участие към д-р Николов идва от Националното сдружение на общините в Република България, чийто представител ще бъде дряновският кмет и хирург по професия.

Първата европейска конференция, посветена на Стратегията „Здраве 2020" ще предостави възможност за обсъждане на практически примери, механизми и практики за ангажиране на различните сектори, които да работят за здравето и насърчаване на подходи цялото общество да бъде включено в процеса на подобряване на здравето и благосъстоянието.

Конференцията в Израел се явява важен момент в разработването на Новата европейска политика в областта на здравеопазването „Здраве 2020", която ще бъде представена за одобрение на страните членки на 62-та сесия на Европейския регионален комитет на СЗО през септември 2012 година.