Д-р Хинов председател на местната Зелена партия
Д-р Хинов председател на местната Зелена партия / netinfo
Д-р Тодор Хинов, общински съветник от Севлиево, ще бъде председател и координатор за Габровска област на най-новата политическа партия„Зелена партия/Българските зелени“. Той ще бъде и председател на комисията по здравеопазване. Обединението стана факт преди няколко дни,когато в Боровец се проведоха Четвъртият извънреден конгрес на Зелена партия и Вторият извънреден събор на ПП "Зелена България". Тогава, след дебати и обсъждания на конкретни предложения се стига до становището,

че единствено обединяването на зеленото пространство би довело до ползотворен ефект върху бъдещото развитие на зелената идея в България.

С почти пълно мнозинство и на двата форума е взето решение за обединяване на двете партии в един политически субект с название „Зелена партия/Българските зелени“.

Паралелно с това са сформирани и избрани ръководни органи на новата политическа формация.

За председател е избран Александър Каракачанов, а за председател на Националния политически съвет е избран досегашния председател на ПП „Зелена България“ - Стоян Динков. Във висшия партиен съвет влизат 40 души, които ще работят в 12 комисии, които ще анализират управлението и ситуацията в страната и ще генерират идеи за изработване на адекватна политика във всички сектори на държавното управление.

Новата партия ще действа в посока окрупняване на зелените сили в страната и ще предлага конкретни политически мерки за решаване на актуалните проблеми в екологията и другите обществени сфери.